Siirry pääsisältöön

Äitienpäivän ranskalainen illallinen 2019


Menu

Alkuruoka



Valkoviini Jean-Luc Colombo Les Abeilles Blanc 2016, Côtes du Rhône.
Rypäeet: Clairette 80 % ja Roussanne 20 %.


Pisteet 14/20, pronssi


Hinta - Alko



Pariloidut kampasimpukat ja aprikoosisalaattia


Pääruoka


 Punaviini Château Pichon Baron 1999, AC Pauillac 2. Cru Classé. 
Rypäleet: Cabernet Sauvignon 75 % ja Merlot 25%.


Pisteet 14/20, pronssi




 Ankanrintaa, kanttarelli-ruusukaalipaistosta, 
hunaja-sipulimarmeladia ja
lämmintä balsamiviinietikkakastiketta


Välijuustot

  Makea valkoviini Château Suduiraut 1999, AC Sauternes, Bordeaux 1er Cru. 
Rypäleet: Semillon 90 % ja Sauvignon Blanc 10 %

Pisteet 17,5/20, hopea


Hinta - Alko




 Roquefort-juustoa, paistettua camembert-juustoa, 
viikunahilloa ja rakuuna-sipulifocacchia



Jälkiruoka



Pannacotta ja marinoitua ananasta

________________________________________________________________



Lue myös:



Seuraa Viinihetki-blogia, tilaa VIINIVIESTI




SUOSITUIMMAT

Harvinaisia rypälelajikkeita

Innostavinta viiniharrastuksessa on maistella viinejä erilaisista rypäleistä , oppia rypäleiden ominaisuuksia ja oppia tunnistamaan niitä. Rypäleet ovat kiinnostavia myös siksi, että rypälelajikkeita on runsaasti - niissä riittää opiskeltavaa. Parhaiten tietyn rypäleen ominaisuuksia voi havainnoida maistelemalla viiniä, joka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. Jos rypälelajikkeet eivät ole ennestään tuttuja, on tutustuminen helpointa aloittaa yleisimmistä lajikkeista kuten esimerkiksi Chardonnay ja Cabernet Sauvignon. Tälle sivulle on koottu linkkejä Viinihetken blogiteksteihin, joissa on esitelty hiukan tuntemattomampi rypäle ja siitä 100%:sti tehty viini . Joitakin esiteltyjä rypäleitä voi esiintyä   sekoiteviineissä (esim. Pinot Meunier), mutta tavoitteena on ollut löytää viinejä, jotka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. AGLIANICO - punaviini CARIGNAN - punaviini CARRICANTE - valkoviini DORNFELDER - punaviini NERELLO MASCALESE - puna...

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Portugalilaista hapokasta valkoviiniä, Quinta de Chocapalha Arinto 2016 ja leivitettyä turskaa

  Quinta de Chocapalha Arinto 2016. Ruokapariksi viinin kanssa kokkasimme portugalilaisen keittiön ydinraaka-aineesta turskasta tehtyjä kalafileitä Viana do Castelon tapaan, Filettes De Peixe à Vianense...  Siirry lukemaan sivustolle viinihetki.fi... https://viinihetki.fi/hapokas-portugalilainen-valkoviini-ja-turskaa/ ______________________________