Äitienpäivän kunniaksi nautimme perinteisesti kotona perheen kesken kolmen ruokalajin menun.
Menun aloitti kuiva samppanja Champagne Cuvee Dangin Fays, joka koostuu kolmesta rypäleestä Pinot Noir 80%, Pinot Meunier 10%, Chardonnay 10%. Alkuruokana tarjolla oli "Parsaa, kampasimpukoita ja vaniljaista sampanja - voikastiketta". Samppanjaa suositellaan yleensäkin äyriäisruoille ja tässä menussa tuli todistettua tämän yhdistelmän toimivuus.
Menun aloitti kuiva samppanja Champagne Cuvee Dangin Fays, joka koostuu kolmesta rypäleestä Pinot Noir 80%, Pinot Meunier 10%, Chardonnay 10%. Alkuruokana tarjolla oli "Parsaa, kampasimpukoita ja vaniljaista sampanja - voikastiketta". Samppanjaa suositellaan yleensäkin äyriäisruoille ja tässä menussa tuli todistettua tämän yhdistelmän toimivuus.
Pääruokana oli "Formaggiolohta, paistettua fenkolia ja sokeriherneitä sekä kermaista vadelma-rosepippurikastiketta". Pääruoan seurana nautittiin italialainen Terlan Vorberg Pinot Bianco Riserva 2013, 100% Pinot Bianco -rypäleestä valmistettu valkoviini.
Jälkiruoka "Calvados omenat ja kermavaahto" sai seurakseen valkoisen 10 -vuotiaan portviinin Nieport ´10 Years Old White.
Kokonaisuutena menu sopi erittäin hyvin äitienpäivän teemaan. Alkupalan raaka-aineena oli harvinaisempi kampasimpukka. Lisäksi kastiketta oli jalostettu ruokajuomana olleella samppanjalla.
Pääruoan makuun italialaista vivahdetta viinin lisäksi toi Formaggio -juusto sekä fenkoli. Välimeren keittiössä fenkolia käytetään runsaasti, hiukan samaan tapaan kuin meillä Suomessa perunaa.
Jälkiruoan seuralainen, 10-vuotias portviini oli melko vahva omenaiselle jälkiruoalle. Makea valkoviini, esimerkiksi Sauternesista olisi saattanut sopia paremmin.
Jälkiruoan seuralainen, 10-vuotias portviini oli melko vahva omenaiselle jälkiruoalle. Makea valkoviini, esimerkiksi Sauternesista olisi saattanut sopia paremmin.
________________________
Lisätietoa:
_______________________________