Siirry pääsisältöön

Punaviini Jacobs Creek Double Barrel Shiraz 2015 kesäkurpitsalle





Viinihetki australialaisen Jacobs Creek Double Barrel Shiraz 2015 -punaviinin seurassa.


Viini on väriltään syvä purppuranpunainen, lähes läpinäkymätön, tuoksultaan voimakas ja hedelmäinen. Maultaan melko pehmeä ja hillomainen ollakseen 100% Shiraz -rypäleestä valmistettu. Rypäleelle ominaista pippurisuutta vähän.

Hillomaisuutensa ansiosta soveltuisi myös seurustelujuomaksi. Monikäyttöinen viini on vuosikertaa 2015 ja melko uusi Suomessa, myynnissä Alkossa syksystä 2016 alkaen. Viinin erikoisuutena on kaksinkertainen tammitynnyrikypsytys, mistä viini on saanut nimensä.

Viinin seurana nautitulle jauhelihatäytteiselle, valkosipulia ja sinihomejuustoa sisältävälle kesäkurpitsalle viini oli riittävän voimakas. Myös tuhtimpi liharuoka, ehkä jopa riista, voisi sopia hyvin tämän viinin kanssa. 

Lisätietoa:

Hinta - Alko

Viinitalo Jacob´s Creek

_______________________________



SUOSITUIMMAT

Lustau Fino 3 En Rama De Jerez De La Frontera - kuivaa sherryä ja tapaksia

Viinihetki espanjalaisittain. Sherry ja tapakset kuuluvat erottamattomana osana Espanjan andalusialaiseen ruokakulttuuriin . Sherryn sanotaan olevan hyvä viinivalinta, kun pöytään katetaan pientä syötävää. Sana ”tapa” tarkoittaa espanjan kielessä kantta. Se viittaa pieneen leipäpalaan, jolla viinilasi suojattiin kärpäsiltä. Leipäpalan päällä oli usein ilmakuivattua kinkkua tai juustoa. Nykyisin tapasvalikoimat ovat hyvin monipuolisia ja raaka-aineiltaan värikkäitä. Lustau Fino 3 En Rama De Jerez De La Frontera Sherry valmistetaan nykyisin lähes aina yhdestä rypälelajikkeesta, Palominosta . Sen osuus Jerezin viljelyalasta on 95 %. Muita lajikkeita ovat Pedro Ximénenez ja Palomino de Jerez. Bodega s Lustau julkaisi keväällä 2017 uuden sarjan 3 en Rama sherryistä . Nämä ovat kolme biologisesti vanhennettua viiniä, jotka tulevat jokaisesta Sherryn alueen kolmesta kaupungista: Fino Jerez de la Fronterasta, Manzanilla Sanlúcar de Barramedasta ja Fino El Puerto de San...

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Joulupäivän menu 2019

Valkoviini Domaine Ostertag Muenchberg Riesling 2011 (Ranska) (Pisteet 15,5 / 20p) Samettinen sosekeitto ja siikatartarleipä Punaviini Chateau Carbonnieux 2005 (Ranska) (Pisteet 15,5 / 20p) Mandariiniankka, mandariinikastike, Viikuna-Vuohenjuustosalaatti ja Kasviskuskus Jälkiruokaviini, makea Fine Rich Madeira 1995 (Portugali) (Pisteet 15 / 20p) Piparijäädyke piparikastikkeella ______________________________________ Lue myös: Joulupäivän menu 2020 Joulupäivän menu 2017 ______________________________________