Siirry pääsisältöön

Punaviini Jacobs Creek Double Barrel Shiraz 2015 kesäkurpitsalle





Viinihetki australialaisen Jacobs Creek Double Barrel Shiraz 2015 -punaviinin seurassa.


Viini on väriltään syvä purppuranpunainen, lähes läpinäkymätön, tuoksultaan voimakas ja hedelmäinen. Maultaan melko pehmeä ja hillomainen ollakseen 100% Shiraz -rypäleestä valmistettu. Rypäleelle ominaista pippurisuutta vähän.

Hillomaisuutensa ansiosta soveltuisi myös seurustelujuomaksi. Monikäyttöinen viini on vuosikertaa 2015 ja melko uusi Suomessa, myynnissä Alkossa syksystä 2016 alkaen. Viinin erikoisuutena on kaksinkertainen tammitynnyrikypsytys, mistä viini on saanut nimensä.

Viinin seurana nautitulle jauhelihatäytteiselle, valkosipulia ja sinihomejuustoa sisältävälle kesäkurpitsalle viini oli riittävän voimakas. Myös tuhtimpi liharuoka, ehkä jopa riista, voisi sopia hyvin tämän viinin kanssa. 

Lisätietoa:

Hinta - Alko

Viinitalo Jacob´s Creek

_______________________________



SUOSITUIMMAT

Harvinaisia rypälelajikkeita

Innostavinta viiniharrastuksessa on maistella viinejä erilaisista rypäleistä , oppia rypäleiden ominaisuuksia ja oppia tunnistamaan niitä. Rypäleet ovat kiinnostavia myös siksi, että rypälelajikkeita on runsaasti - niissä riittää opiskeltavaa. Parhaiten tietyn rypäleen ominaisuuksia voi havainnoida maistelemalla viiniä, joka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. Jos rypälelajikkeet eivät ole ennestään tuttuja, on tutustuminen helpointa aloittaa yleisimmistä lajikkeista kuten esimerkiksi Chardonnay ja Cabernet Sauvignon. Tälle sivulle on koottu linkkejä Viinihetken blogiteksteihin, joissa on esitelty hiukan tuntemattomampi rypäle ja siitä 100%:sti tehty viini . Joitakin esiteltyjä rypäleitä voi esiintyä   sekoiteviineissä (esim. Pinot Meunier), mutta tavoitteena on ollut löytää viinejä, jotka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. AGLIANICO - punaviini CARIGNAN - punaviini CARRICANTE - valkoviini DORNFELDER - punaviini NERELLO MASCALESE - puna...

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Portugalilaista hapokasta valkoviiniä, Quinta de Chocapalha Arinto 2016 ja leivitettyä turskaa

  Quinta de Chocapalha Arinto 2016. Ruokapariksi viinin kanssa kokkasimme portugalilaisen keittiön ydinraaka-aineesta turskasta tehtyjä kalafileitä Viana do Castelon tapaan, Filettes De Peixe à Vianense...  Siirry lukemaan sivustolle viinihetki.fi... https://viinihetki.fi/hapokas-portugalilainen-valkoviini-ja-turskaa/ ______________________________