Siirry pääsisältöön

Tietoa blogista

Hei viinin ystävä,


Viinihetki on syntynyt yli 30 vuotta kestäneestä viiniharrastuksesta. Ensimmäiset kirjalliset muistiinpanomme viininmaistelusta löytyvät vuodelta 1985. Harrastus on jatkunut yhtäjaksoisena näihin päiviin saakka.


Vuonna 2017 kypsyimme ajatukseen pukea maisteluhetkemme julkisempaan muotoon. Blogimme tarkoituksena on nimensä mukaisesti kuvata nautinnollisia hetkiä erilaisten viinien ja niiden seurana nautittujen ruokien parissa. Maisteltujen viinien väriä, tuoksua ja makua luonnehdimme lyhyesti. 


Kotona valmistetut menut ja niihin liittyvät viinit dokumentoimme myös blogin sivuille. Menujen osalta pääpaino on kuitenkin yhteisessä ruokailutilanteessa ja seurustelussa, joten silloin harvemmin arvioimme tai pisteytämme viinejä. 


Toivomme blogimme innostavan viinistä kiinnostuneita lukijoita tämän mielenkiintoisen ja herkullisen harrastuksen pariin. Jo viinejä harrastaville toivomme blogimme antavan inspiroivia hetkiä vaikkapa uusien viinilöytöjen parissa. 


3 -vuotisjuhlan kunniaksi maaliskuussa 2020 blogi on siirtynyt nykyistä monipuolisemmalle Wordpress-julkaisualustalle.

Tervetuloa uusille sivuille… https://viinihetki.fi



Juha ja Sirpa Tiensuu







_______________________________________





SUOSITUIMMAT

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Harvinaisia rypälelajikkeita

Innostavinta viiniharrastuksessa on maistella viinejä erilaisista rypäleistä , oppia rypäleiden ominaisuuksia ja oppia tunnistamaan niitä. Rypäleet ovat kiinnostavia myös siksi, että rypälelajikkeita on runsaasti - niissä riittää opiskeltavaa. Parhaiten tietyn rypäleen ominaisuuksia voi havainnoida maistelemalla viiniä, joka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. Jos rypälelajikkeet eivät ole ennestään tuttuja, on tutustuminen helpointa aloittaa yleisimmistä lajikkeista kuten esimerkiksi Chardonnay ja Cabernet Sauvignon. Tälle sivulle on koottu linkkejä Viinihetken blogiteksteihin, joissa on esitelty hiukan tuntemattomampi rypäle ja siitä 100%:sti tehty viini . Joitakin esiteltyjä rypäleitä voi esiintyä   sekoiteviineissä (esim. Pinot Meunier), mutta tavoitteena on ollut löytää viinejä, jotka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. AGLIANICO - punaviini CARIGNAN - punaviini CARRICANTE - valkoviini DORNFELDER - punaviini NERELLO MASCALESE - puna...

Portugalilaista hapokasta valkoviiniä, Quinta de Chocapalha Arinto 2016 ja leivitettyä turskaa

  Quinta de Chocapalha Arinto 2016. Ruokapariksi viinin kanssa kokkasimme portugalilaisen keittiön ydinraaka-aineesta turskasta tehtyjä kalafileitä Viana do Castelon tapaan, Filettes De Peixe à Vianense...  Siirry lukemaan sivustolle viinihetki.fi... https://viinihetki.fi/hapokas-portugalilainen-valkoviini-ja-turskaa/ ______________________________