Kesän alkajaisiksi avasimme lahjaksi saadun espanjalaisen tunnetun
tuottajan, Campo Viejon valmistaman kuivan rosé-viinin. Viinin seuralaiseksi
valmistimme kananrintaa kuubalaisittan.
Campo Viejo Rosado 2016
Campo Viejo Rosado 2016 on kotoisin Espanjan pohjoisosasta
Riojan alueelta. Riojasta tulevat Espanjan tunnetuimmat viinit, joihin Espanjan
maine viinimaana on alun perin perustunut. Erityisesti tammitetut, pehmeät
punaviinit, joissa Tempranillo on hallitseva rypäle, tekevät Riojasta yhden
Espanjan kuluisimmista viinialueista.
Campo Viejo Rosado 2016 on 100 % Tempranillo-viini. Tempranillo-rypäle on kotoisin Pohjois-Espanjasta. Nykyisin sitä viljellään laajasti
ympäri Espanjaa. Muita viljelyalueita ovat mm. Portugali, Etelä-Ranska, USA ja Argentiina.
Rypäle on suhteellisen pieni, paksukuorinen ja väriltään
harmaa tai ruskean violetti. Se pitää syvähiekkaisista kalkkipitoisista
rinteistä ja kestää hyvin pakkasta sekä kesän kuumuutta, mutta ei kuivuutta.
Tempranillo on satoisa ja tarvitsee melko lyhyen kasvukauden. Rypäle sisältää
paljon väriaineita, aromeja, happoja ja tanniinia.
Tuottaja Campo Viejo on yksi tunnetuimmista espanjalaisista
viinibrändeistä.
Maistelukokemukset
Viini oli ulkonäöltään kirkas, heleän lohenpunainen ja
viskositeetiltaan keskinkertainen. Tuoksu oli rosé -viiniksi voimakas. Aluksi
aromeista erottui pähkinää ja toffeeta, myöhemmin karpaloa ja puolukkaa.
Runsaan hedelmäinen maku oli kuiva, raikas, kohtalaisen
hapokas ja kevyen tanniininen. Maun aromeissa erottui karpaloa, puolukkaa ja
sitruksisuutta. Jälkimaku oli pitkä, tempranillo-rypäleen tyyli jäljellä, mutta
ohuempana.
Kuubalaisittain täytetty kananrinta nosti viinistä esiin makeahkoja
vivahteita ja viini sopi erittäin hyvin ruoan kanssa. Tämä erinomainen
ruokaviini voisi maistua myös erilaisten mausteisten tapasten, tortillojen ja vaikkapa chilimaustetun valkoisen liharuoan kanssa.
_____________________________________
Pisteet: 14 / 20p
____________________________________
Kuubalaisittain täytetty kananrinta
- 3 kanan rintapalaa
- voimakasta juustoa (esim. emmental) siivuina
- suolakurkkua puolikkaina siivuina
- ohuita paprikasiivuja
maustekastike:
- sinappia n ½ dl
- hunajaa 2 rkl
- valkosipulijauhetta 1 tl
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
Kaada sinappi pieneen kulhoon, lisää hunaja, valkosipulijauhe,
suola ja pippuri, sekoita hyvin. Tee kanan rintapaloihin poikittaisviillot
noin 1 cm välein. Sivele maustekastiketta rintapaloille sekä sisään viiltoihin. Laita juustosiivu, puolikas suolakurkun siivu ja paprikasuikale viiltoihin. Asettele
täytetyt rintapalat voideltuun uunivuokaan. Paista uuniin keskitasolla 225
asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile rintapalat vihreän salaatin ja yrttipatongin
kera.
__________________________________
__________________________________