Joulupäiväämme on jo vuosia kuulunut kolmen ruokalajin menu, joka on tuonut vaihtelua perinteiseen jouluateriaan. Kinkun sijaan pääruoaksi on valmistettu vuorovuosin joko lintua (ankka, hanhi, kalkkuna) tai riistaa (poroa). Tänä vuonna vuorossa oli poron vasan paahtopaisti. Viinit ovat valikoituneet valmistettujen ruokalajien pohjalta. Viinejä emme tällä kertaa arvioineet muutoin kuin antamalla pisteet.
1 mango
½ punainen chili
1 salottisipuli
¼ valkosipulikynsi
½ tl suolaa
1 tl sokeri
2 tl öljyä
muutama ruohosipulin varsi
Kuori ja leikkaa mango paloiksi. Leikkaa chili ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot keskenään ja mausta seos valkosipulilla ja suolalla. Lisää lopuksi sokeri, öljy ja silputtu ruohosipuli. Tarkista maku.
_________________________________________________
Niepoort Redoma Tinto 2006
Pisteet :16/20p Paistettuja jättkatkarapuja, kukkakaaliflania ja magosalsaa (neljälle) |
Paistetut jättikatkaravut
4 jättikatkarapua
1 valkosipulin kynsi
2 tl öljyä
½-1 tl suolaa
Kuori jättikatkaravut ja mausta ne suolalla. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi. Paista ravunpyrstöjä kuumalla pannulla öljyssä valkosipulikynsipalojen kanssa puoli minuuttia /puoli.
Kukkakaaliflan eli -hyydyke
100g kukkakaalia
5 dl maitoa
1 oksa timjamia
1 valkosipulinkynsi
5 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
1 tl suolaa
Leikkaa kukkakaali paloiksi ja halkaise valkosipuli. Keitä kukkakaali valkosipulit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi timjamin kanssa n. 15 minuuttia. Kaada ainekset siivilän läpi kulhoon ja jäähdytä kukkakaali-maitoliemi. Sekoita kylmään kukkakaaliliemeen keltuaiset ja kananmuna. Kaada kukkakaali-munaseos uunivuokiin. Kypsennä flanit eli hyydykkeet 95-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes neste on hyytynyt. Hyydykkeet kovettuvat vielä hieman jäähtyessään.
Mangosalsa
1 mango
½ punainen chili
1 salottisipuli
¼ valkosipulikynsi
½ tl suolaa
1 tl sokeri
2 tl öljyä
muutama ruohosipulin varsi
Kuori ja leikkaa mango paloiksi. Leikkaa chili ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuutiot keskenään ja mausta seos valkosipulilla ja suolalla. Lisää lopuksi sokeri, öljy ja silputtu ruohosipuli. Tarkista maku.
_________________________________________________
Niepoort Redoma Tinto 2006
Pisteet: 15/20 |
Niepoort Colheita 2000
Pisteet: 18/20p |
________________________________________________
Graham´s 20 years old Tawny Port
Illan päätteeksi juustoja portviinin kera:Sinihomejuusto Stilton, valkohomejuusto Pont-L´évéque ja 2 vuotta kypsytetty GoudaKatso myös:Pääsiäismenu
_______________________________________________________________________
|