Siirry pääsisältöön

Valkoviini Julius Silvaner Westhofener Rotenstein organic 2015 ja uuden sadon parsaa

Viinihetki

Paikallislehden kuukauden viinisuositus innosti tutustumaan tarkemmin 100% Silvaner (Sylvaner) -rypäleestä valmistettuun kuivaan valkoviiniin.

Silvaner -rypäle on alun perin itävaltalainen, jota viljellään Saksan lisäksi myös Ranskassa Alsacen –alueella. Maisteltavana ollut viini, Julius Silvaner Westhofener Rotenstein organic 2015 on kotoisin Saksasta Rheinhessenin alueelta.
Lasissa viini oli väriltään hennon kirkkaan vaaleankeltainen. Tuoksultaan puhdas, sitruksinen ja mineraalinen. Myöhemmin viinissä oli havaittavissa myös hentoa paahteisuutta ja maanläheisiä aromeja, kuten sieniä.
Maku oli täyteläinen, hedelmäinen ja pitkä. Hapokkuutta oli melko runsaasti. Sokkona maistettuna viini voisi olla helposti sekoitetettavissa jopa Rieslingiin.

Pisteet 15/20


Hinta - Alko

Lisätietoa: Weingut Julius


_______________________________


viinihetki


Saksan Rheinhessenissä Silvanerin nauttiminen uuden sadon parsan kanssa on lähes uskonnollinen perinne. Halusimme kokeilla tätä perinnettä. Viinin seuralaisena nautimme unkarilaista uuden sadon parsaa.
Parsa Hollandaise -kastikkeen ja espanajalaisen Serrano -kinkun kera voimisti entisestään viinin kirpeän pirteää hapokkuutta.

O
nnistunut ja tasapainoinen ruoan ja viinin yhdistelmä.

_______________________________________

Lue myös:

_______________________________________

SUOSITUIMMAT

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Makea valkoviini Unkarista - Tokaji

Vaihteluksi kuiville puna- ja valkoviineille halusimme pitkästä aikaa suun makeaksi.   Blogissa on aiemmin arvioitu useita ranskalaisia Sauternesin alueen makeita valkoviinejä.  Myös Unkarista löytyy maailmankuulu makea valkoviini, Tokaji , johon aikoinaan viininmaistelumme alkuvuosina ihastuimme, mutta joka sittemmin on jäänyt lähes unohduksiin.  Unohduksissa ollutta viiniä ei tietenkään löytynyt myöskään viinikaapistamme. Alkon valikoimissa Tokaji-viinejä on muutamia, joista maisteltavaksi hankimme vuosikerraltaan nuorimman  St Stephans Crown Tokaji 5 Puttonyos 2013. Jalohomeisen viinin synty Unkarin Tokajin alueella on pitkä historia viininviljelyssä. Sen ensimmäinen tarhaluokitus tehtiin jo vuonna 1641 ja Tokajia pidetään myös ensimmäisenä viinialueena, jossa opittiin käyttämään jalohomeisia rypäleitä viinin valmistuksessa.  Historiatietojen mukaan sodat repivät Tokajin aluetta yli 300 vuotta sitten, eikä väestöllä tuolloin ollut juurikaan aikaa paneutua viin

Alkuviini Pietra 2016 – luonteikasta punaviiniä Susumaniello -rypäleestä

Hyvä makupari: Pietra Susumaniello 2016 ja italialainen lampaanmaitojuusto Pecorino Romano  (edessä) Vuoden rypäleteema jatkuu. Tällä kertaa vuorossa oli punainen rypäle Susumaniello Etelä-Italian itärannikolta Apuliasta (Pugliasta). Pietra Susumaniello 2016 - viiniharvinaisuuden saimme lahjaksi tyttäreltämme keväällä 2019.  Tämän viinin kanssa olisi voinut tarjota vahvaa liharuokaa, jopa riistaa. Viinille on kuitenkin suositeltu myös vahvoja, suolaisia juustoja. Tällainen on esimerkiksi Pecorino Romano , italialainen lampaanmaitojuusto , jota maistelimme viinin kanssa. Susumaniello -rypäle Susumaniello on yksi maailman harvinaisimmista viinirypälajikkeista. Rypäleen alkuperästä on monenlaisia teorioita. Todennäköisesti rypäle on tullut Italian Apuliaan Adrianmeren yli ehkä Kreikasta tai Kroatian Dalmatian rannikolta. Nykyisin sitä viljellään lähes yksinomaan Apulian Salenton ja Brindisin kaupunkia ympäröivillä alueilla. Susumaniello-rypäle on väriltää