Siirry pääsisältöön

Valkoviini Julius Silvaner Westhofener Rotenstein organic 2015 ja uuden sadon parsaa

Viinihetki

Paikallislehden kuukauden viinisuositus innosti tutustumaan tarkemmin 100% Silvaner (Sylvaner) -rypäleestä valmistettuun kuivaan valkoviiniin.

Silvaner -rypäle on alun perin itävaltalainen, jota viljellään Saksan lisäksi myös Ranskassa Alsacen –alueella. Maisteltavana ollut viini, Julius Silvaner Westhofener Rotenstein organic 2015 on kotoisin Saksasta Rheinhessenin alueelta.
Lasissa viini oli väriltään hennon kirkkaan vaaleankeltainen. Tuoksultaan puhdas, sitruksinen ja mineraalinen. Myöhemmin viinissä oli havaittavissa myös hentoa paahteisuutta ja maanläheisiä aromeja, kuten sieniä.
Maku oli täyteläinen, hedelmäinen ja pitkä. Hapokkuutta oli melko runsaasti. Sokkona maistettuna viini voisi olla helposti sekoitetettavissa jopa Rieslingiin.

Pisteet 15/20


Hinta - Alko

Lisätietoa: Weingut Julius


_______________________________


viinihetki


Saksan Rheinhessenissä Silvanerin nauttiminen uuden sadon parsan kanssa on lähes uskonnollinen perinne. Halusimme kokeilla tätä perinnettä. Viinin seuralaisena nautimme unkarilaista uuden sadon parsaa.
Parsa Hollandaise -kastikkeen ja espanajalaisen Serrano -kinkun kera voimisti entisestään viinin kirpeän pirteää hapokkuutta.

O
nnistunut ja tasapainoinen ruoan ja viinin yhdistelmä.

_______________________________________

Lue myös:

_______________________________________

SUOSITUIMMAT

Lustau Fino 3 En Rama De Jerez De La Frontera - kuivaa sherryä ja tapaksia

Viinihetki espanjalaisittain. Sherry ja tapakset kuuluvat erottamattomana osana Espanjan andalusialaiseen ruokakulttuuriin . Sherryn sanotaan olevan hyvä viinivalinta, kun pöytään katetaan pientä syötävää. Sana ”tapa” tarkoittaa espanjan kielessä kantta. Se viittaa pieneen leipäpalaan, jolla viinilasi suojattiin kärpäsiltä. Leipäpalan päällä oli usein ilmakuivattua kinkkua tai juustoa. Nykyisin tapasvalikoimat ovat hyvin monipuolisia ja raaka-aineiltaan värikkäitä. Lustau Fino 3 En Rama De Jerez De La Frontera Sherry valmistetaan nykyisin lähes aina yhdestä rypälelajikkeesta, Palominosta . Sen osuus Jerezin viljelyalasta on 95 %. Muita lajikkeita ovat Pedro Ximénenez ja Palomino de Jerez. Bodega s Lustau julkaisi keväällä 2017 uuden sarjan 3 en Rama sherryistä . Nämä ovat kolme biologisesti vanhennettua viiniä, jotka tulevat jokaisesta Sherryn alueen kolmesta kaupungista: Fino Jerez de la Fronterasta, Manzanilla Sanlúcar de Barramedasta ja Fino El Puerto de San...

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Joulupäivän menu 2019

Valkoviini Domaine Ostertag Muenchberg Riesling 2011 (Ranska) (Pisteet 15,5 / 20p) Samettinen sosekeitto ja siikatartarleipä Punaviini Chateau Carbonnieux 2005 (Ranska) (Pisteet 15,5 / 20p) Mandariiniankka, mandariinikastike, Viikuna-Vuohenjuustosalaatti ja Kasviskuskus Jälkiruokaviini, makea Fine Rich Madeira 1995 (Portugali) (Pisteet 15 / 20p) Piparijäädyke piparikastikkeella ______________________________________ Lue myös: Joulupäivän menu 2020 Joulupäivän menu 2017 ______________________________________