Siirry pääsisältöön

Valkoviini Julius Silvaner Westhofener Rotenstein organic 2015 ja uuden sadon parsaa

Viinihetki

Paikallislehden kuukauden viinisuositus innosti tutustumaan tarkemmin 100% Silvaner (Sylvaner) -rypäleestä valmistettuun kuivaan valkoviiniin.

Silvaner -rypäle on alun perin itävaltalainen, jota viljellään Saksan lisäksi myös Ranskassa Alsacen –alueella. Maisteltavana ollut viini, Julius Silvaner Westhofener Rotenstein organic 2015 on kotoisin Saksasta Rheinhessenin alueelta.
Lasissa viini oli väriltään hennon kirkkaan vaaleankeltainen. Tuoksultaan puhdas, sitruksinen ja mineraalinen. Myöhemmin viinissä oli havaittavissa myös hentoa paahteisuutta ja maanläheisiä aromeja, kuten sieniä.
Maku oli täyteläinen, hedelmäinen ja pitkä. Hapokkuutta oli melko runsaasti. Sokkona maistettuna viini voisi olla helposti sekoitetettavissa jopa Rieslingiin.

Pisteet 15/20


Hinta - Alko

Lisätietoa: Weingut Julius


_______________________________


viinihetki


Saksan Rheinhessenissä Silvanerin nauttiminen uuden sadon parsan kanssa on lähes uskonnollinen perinne. Halusimme kokeilla tätä perinnettä. Viinin seuralaisena nautimme unkarilaista uuden sadon parsaa.
Parsa Hollandaise -kastikkeen ja espanajalaisen Serrano -kinkun kera voimisti entisestään viinin kirpeän pirteää hapokkuutta.

O
nnistunut ja tasapainoinen ruoan ja viinin yhdistelmä.

_______________________________________

Lue myös:

_______________________________________

SUOSITUIMMAT

Harvinaisia rypälelajikkeita

Innostavinta viiniharrastuksessa on maistella viinejä erilaisista rypäleistä , oppia rypäleiden ominaisuuksia ja oppia tunnistamaan niitä. Rypäleet ovat kiinnostavia myös siksi, että rypälelajikkeita on runsaasti - niissä riittää opiskeltavaa. Parhaiten tietyn rypäleen ominaisuuksia voi havainnoida maistelemalla viiniä, joka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. Jos rypälelajikkeet eivät ole ennestään tuttuja, on tutustuminen helpointa aloittaa yleisimmistä lajikkeista kuten esimerkiksi Chardonnay ja Cabernet Sauvignon. Tälle sivulle on koottu linkkejä Viinihetken blogiteksteihin, joissa on esitelty hiukan tuntemattomampi rypäle ja siitä 100%:sti tehty viini . Joitakin esiteltyjä rypäleitä voi esiintyä   sekoiteviineissä (esim. Pinot Meunier), mutta tavoitteena on ollut löytää viinejä, jotka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. AGLIANICO - punaviini CARIGNAN - punaviini CARRICANTE - valkoviini DORNFELDER - punaviini NERELLO MASCALESE - puna...

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Portugalilaista hapokasta valkoviiniä, Quinta de Chocapalha Arinto 2016 ja leivitettyä turskaa

  Quinta de Chocapalha Arinto 2016. Ruokapariksi viinin kanssa kokkasimme portugalilaisen keittiön ydinraaka-aineesta turskasta tehtyjä kalafileitä Viana do Castelon tapaan, Filettes De Peixe à Vianense...  Siirry lukemaan sivustolle viinihetki.fi... https://viinihetki.fi/hapokas-portugalilainen-valkoviini-ja-turskaa/ ______________________________