Siirry pääsisältöön

Valkoviini Julius Silvaner Westhofener Rotenstein organic 2015 ja uuden sadon parsaa

Viinihetki

Paikallislehden kuukauden viinisuositus innosti tutustumaan tarkemmin 100% Silvaner (Sylvaner) -rypäleestä valmistettuun kuivaan valkoviiniin.

Silvaner -rypäle on alun perin itävaltalainen, jota viljellään Saksan lisäksi myös Ranskassa Alsacen –alueella. Maisteltavana ollut viini, Julius Silvaner Westhofener Rotenstein organic 2015 on kotoisin Saksasta Rheinhessenin alueelta.
Lasissa viini oli väriltään hennon kirkkaan vaaleankeltainen. Tuoksultaan puhdas, sitruksinen ja mineraalinen. Myöhemmin viinissä oli havaittavissa myös hentoa paahteisuutta ja maanläheisiä aromeja, kuten sieniä.
Maku oli täyteläinen, hedelmäinen ja pitkä. Hapokkuutta oli melko runsaasti. Sokkona maistettuna viini voisi olla helposti sekoitetettavissa jopa Rieslingiin.

Pisteet 15/20


Hinta - Alko

Lisätietoa: Weingut Julius


_______________________________


viinihetki


Saksan Rheinhessenissä Silvanerin nauttiminen uuden sadon parsan kanssa on lähes uskonnollinen perinne. Halusimme kokeilla tätä perinnettä. Viinin seuralaisena nautimme unkarilaista uuden sadon parsaa.
Parsa Hollandaise -kastikkeen ja espanajalaisen Serrano -kinkun kera voimisti entisestään viinin kirpeän pirteää hapokkuutta.

O
nnistunut ja tasapainoinen ruoan ja viinin yhdistelmä.

_______________________________________

Lue myös:

_______________________________________

SUOSITUIMMAT

Punaviini Il Barone Rosso 2018 ja Tagliatellea metsäsieni-sinihomejuustokastikkeella

Lokakuun viileään päivään sopi hyvin italialainen kevyt punaviini Il Barone Rosso 2018 ja pastaruoka Tagliatellea metsäsieni-sinihomejuustokastikkeella (Resepti) Rosa Viini & Ruoka yhteistyö sai jatkoa tämän maukkaan yhdistelmän muodossa. Il Barone Rosso 2018 Il Barone Rosson tuottaja on viinitila, joka on pysynyt saman perheen omistuksessa jo kolmen sukupolven ajan. Tämä punaviini on yksi heidän suosituimmista tuotteistaan. Viini on 100% Sangiovese -rypäleestä valmistettu. Sangiovese on Italian viljellyin rypälelajike ja maan arvostus punaviinimaana on pitkälti Sangiovesen ansiota. Toscanasta kotoisin oleva rypäle viihtyy parhaiten lämpimässä ilmastossa ja vaatii melko pitkän kasvukauden. Parhaat viininsä se tuottaa kasvaessaan kalkkipitoisessa sorassa. Maistelukokemukset Lasissa viini oli kirkas, väriltään rubiinipunainen ja syvyydeltään kohtalaisen voimakas. Viskositeetti oli yllättävän korkea. Tuoksu oli nuorelle viinille tyypillinen ja voimakkaan

Piqueras Gold Label 2016 – ryhdikästä punaviiniä kreikkalaiselle perinneruoalle

  Pitkästä, pitkästä aikaa teimme kreikkalaista kansallisruokaa, Stifadoa . Tätä herkkua olemme aikoinaan syöneet Kreikan matkoilla ja siihen ihastuneena olemme sittemmin valmistaneet sitä myös kotikeittiössä. Tällä kertaa tämän herkullisen lihapadan tekemiseen innoitti vuolukivestä valmistettu Uunikko -pata, joka sopii erinomaisesti kaikkiin pitkää haudutusta vaativiin pataruokiin. Samalla kokeilimme uutta Stifado-ohjetta Rosa Viini & Ruokakerhon reseptivalikoimasta. Viiniksi tälle reseptille valitsimme espanjalaisen luomupunaviinin, Piqueras Gold Label 2016 (näytepullo, Rosa Viini & Ruoka) Piqueras Gold Label 2016 Piqueras Gold Label 2016 tulee Espanjan Almansasta. Viini on kolmen rypäleen sekoitus: Monastrell 70%, Garnacha Tintorera 20% ja Syrah 10%. Viinitarha sijaitsee 800-900 metrin korkeudessa ja on luonnonmukaisesti viljelty. Maaperä on hiekkaista ja kalkkikivipitoista.  Piqueras Gold Label 2016 on saanut tänä vuonna useita kansainvälisiä pal

Punaviini Nugan Alfredo Passo Appassimento 2016 ja hunajaisia grillipihvejä

Vielä on kesää jäljellä ja suunnitelmissa oli grillata ulkona, mutta sateisesta säästä johtuen pihagrilli vaihtuikin parillapannuun. Possupihvien lisäksi pannulla tirisi puolikkaita puna- ja valkosipuleita sekä limeä. Rosa Ruoka&Viini -yhteistyön merkeissä meille tarjoutui mahdollisuus maistaa australialainen italiaisella appassimento - menetelmällä tehty punaviini, Nugan Alfredo Passo Appassimento 2016. Nugan Alfredo Passo Appassimento 2016 Nugan Alfredo Passo Appassimento on kunnianosoitus Nugan Estate -viinitilan perustajalle Alfredo Nuganille ja hänen intohimoiselle visiolleen laadukkaista ja upeista viineistä. Nykyään Nugan Estate -viinitilaa johtavat hänen lapsenlapsensa. Nugan Estate on tunnettu runsaista ja täyteläisistä punaviineistään. Tämä maistelemamme punaviini on peräisin premium -viinitarhasta, joka sijaitsee Riverinassa Australian Uudessa Etelä-Walesissa (New South Wales).  Australian New South Wales on tunnettu siitä, että viiniköynnös