Siirry pääsisältöön

Biodynaamista samppanjaa Fleur de l’Europe Brut Nature blogin 3 -vuotisjuhlan kunniaksi

Biodynaamista samppanjaa Fleur de l’Europe Brut Nature blogin 3 -vuotisjuhlan kunniaksi

Viinihetki 3 vuotta!

Viinihetki-blogi on nyt saavuttanut 3 vuoden iän ja kirjoitusten määrä lähentelee sataa. Olemme pysyneet tyylillemme uskollisina ja kuvailleet maistelemiamme viinejä samoin kriteerein kuin aiemminkin.

Uutena blogiteksteihin on tullut mukaan aromikortti, jonka tavoitteena on havainnollistaa kuvin maisteltavien viinien aromimaailmaa. Blogista löytyy nyt myös ensimmäinen viinimatkakuvaus (Viinimatkalla Ranskan Champagnessa) sekä lyhyitä tietoiskun omaisia viinivideoita sekä viinitietovisoja.

Vuoden 2019 teemana olivat harvinaiset rypäleet ja artikkeleita ko. aiheen ympärille kertyi 10. Tänä vuonna jatkamme rypäleteemaa keskittyen yhden mielenkiintoisen viinimaan, Portugalin, rypäleisiin.

Opas viiniharrastukseen

Viinihetki-blogin tavoitteena on kuvata viiniharrastuksen monipuolisuutta; viinien maailmaa, viininmaistelua, viinin ja ruoan yhdistämistä, viinimatkoja jne. sekä kannustaa tämän mielenkiintoisen ja herkullisen harrastuksen piiriin.

Olemme havainneet, että viiniharrastukseen ohjaavaa perusopasta ei ole tällä hetkellä tarjolla tai ainakaan emme ole itse sellaiseen törmänneet. Siksi laadimme selkeän ja käytännönläheisen pienen E-kirjan harrastusta aloitteleville ”Viinihetki - Taitoa, taitoa ja taidetta lasissa . Opas on julkaistu helmikuussa 2020.

Viinihetken uudet sivut!

Maaliskuussa 2020 Viinihetki -blogilla alkoi uusi aikakausi sen muuttaessa uudelle WordPress -julkaisualustalle. Pääpiirteissään sivuston sisältö pysyy ennallaan. Uusi osoite on viinihetki.fi. Vanhan sivuston sisältö Blogger julkaisualustalla säilyy ennallaan joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Sisältöä ei ole tarkoitus siirtää uudelle sivustolle vaan uusi ja vanha sivusto linkittyvät toisiinsa sisältöjensä kautta.

Tervetuloa!

https://viinihetki.fi/


___________________________

Biodynaamista samppanjaa Fleur de l’Europe Brut Nature blogin 3 -vuotisjuhlan kunniaksi, Viinihetki

Viinihetki -blogin 3 vuotisjuhlan ja uuden web-sivuston kunniaksi maistelimme biodynaamista samppanjaa, Fleury Fleur de l’Europe Champagne Brut Nature.

Lue lisää ...

________________________________________

SUOSITUIMMAT

Lustau Fino 3 En Rama De Jerez De La Frontera - kuivaa sherryä ja tapaksia

Viinihetki espanjalaisittain. Sherry ja tapakset kuuluvat erottamattomana osana Espanjan andalusialaiseen ruokakulttuuriin . Sherryn sanotaan olevan hyvä viinivalinta, kun pöytään katetaan pientä syötävää. Sana ”tapa” tarkoittaa espanjan kielessä kantta. Se viittaa pieneen leipäpalaan, jolla viinilasi suojattiin kärpäsiltä. Leipäpalan päällä oli usein ilmakuivattua kinkkua tai juustoa. Nykyisin tapasvalikoimat ovat hyvin monipuolisia ja raaka-aineiltaan värikkäitä. Lustau Fino 3 En Rama De Jerez De La Frontera Sherry valmistetaan nykyisin lähes aina yhdestä rypälelajikkeesta, Palominosta . Sen osuus Jerezin viljelyalasta on 95 %. Muita lajikkeita ovat Pedro Ximénenez ja Palomino de Jerez. Bodega s Lustau julkaisi keväällä 2017 uuden sarjan 3 en Rama sherryistä . Nämä ovat kolme biologisesti vanhennettua viiniä, jotka tulevat jokaisesta Sherryn alueen kolmesta kaupungista: Fino Jerez de la Fronterasta, Manzanilla Sanlúcar de Barramedasta ja Fino El Puerto de San...

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Joulupäivän menu 2019

Valkoviini Domaine Ostertag Muenchberg Riesling 2011 (Ranska) (Pisteet 15,5 / 20p) Samettinen sosekeitto ja siikatartarleipä Punaviini Chateau Carbonnieux 2005 (Ranska) (Pisteet 15,5 / 20p) Mandariiniankka, mandariinikastike, Viikuna-Vuohenjuustosalaatti ja Kasviskuskus Jälkiruokaviini, makea Fine Rich Madeira 1995 (Portugali) (Pisteet 15 / 20p) Piparijäädyke piparikastikkeella ______________________________________ Lue myös: Joulupäivän menu 2020 Joulupäivän menu 2017 ______________________________________