Siirry pääsisältöön

Biodynaamista samppanjaa Fleur de l’Europe Brut Nature blogin 3 -vuotisjuhlan kunniaksi

Biodynaamista samppanjaa Fleur de l’Europe Brut Nature blogin 3 -vuotisjuhlan kunniaksi

Viinihetki 3 vuotta!

Viinihetki-blogi on nyt saavuttanut 3 vuoden iän ja kirjoitusten määrä lähentelee sataa. Olemme pysyneet tyylillemme uskollisina ja kuvailleet maistelemiamme viinejä samoin kriteerein kuin aiemminkin.

Uutena blogiteksteihin on tullut mukaan aromikortti, jonka tavoitteena on havainnollistaa kuvin maisteltavien viinien aromimaailmaa. Blogista löytyy nyt myös ensimmäinen viinimatkakuvaus (Viinimatkalla Ranskan Champagnessa) sekä lyhyitä tietoiskun omaisia viinivideoita sekä viinitietovisoja.

Vuoden 2019 teemana olivat harvinaiset rypäleet ja artikkeleita ko. aiheen ympärille kertyi 10. Tänä vuonna jatkamme rypäleteemaa keskittyen yhden mielenkiintoisen viinimaan, Portugalin, rypäleisiin.

Opas viiniharrastukseen

Viinihetki-blogin tavoitteena on kuvata viiniharrastuksen monipuolisuutta; viinien maailmaa, viininmaistelua, viinin ja ruoan yhdistämistä, viinimatkoja jne. sekä kannustaa tämän mielenkiintoisen ja herkullisen harrastuksen piiriin.

Olemme havainneet, että viiniharrastukseen ohjaavaa perusopasta ei ole tällä hetkellä tarjolla tai ainakaan emme ole itse sellaiseen törmänneet. Siksi laadimme selkeän ja käytännönläheisen pienen E-kirjan harrastusta aloitteleville ”Viinihetki - Taitoa, taitoa ja taidetta lasissa . Opas on julkaistu helmikuussa 2020.

Viinihetken uudet sivut!

Maaliskuussa 2020 Viinihetki -blogilla alkoi uusi aikakausi sen muuttaessa uudelle WordPress -julkaisualustalle. Pääpiirteissään sivuston sisältö pysyy ennallaan. Uusi osoite on viinihetki.fi. Vanhan sivuston sisältö Blogger julkaisualustalla säilyy ennallaan joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Sisältöä ei ole tarkoitus siirtää uudelle sivustolle vaan uusi ja vanha sivusto linkittyvät toisiinsa sisältöjensä kautta.

Tervetuloa!

https://viinihetki.fi/


___________________________

Biodynaamista samppanjaa Fleur de l’Europe Brut Nature blogin 3 -vuotisjuhlan kunniaksi, Viinihetki

Viinihetki -blogin 3 vuotisjuhlan ja uuden web-sivuston kunniaksi maistelimme biodynaamista samppanjaa, Fleury Fleur de l’Europe Champagne Brut Nature.

Lue lisää ...

________________________________________

SUOSITUIMMAT

Harvinaisia rypälelajikkeita

Innostavinta viiniharrastuksessa on maistella viinejä erilaisista rypäleistä , oppia rypäleiden ominaisuuksia ja oppia tunnistamaan niitä. Rypäleet ovat kiinnostavia myös siksi, että rypälelajikkeita on runsaasti - niissä riittää opiskeltavaa. Parhaiten tietyn rypäleen ominaisuuksia voi havainnoida maistelemalla viiniä, joka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. Jos rypälelajikkeet eivät ole ennestään tuttuja, on tutustuminen helpointa aloittaa yleisimmistä lajikkeista kuten esimerkiksi Chardonnay ja Cabernet Sauvignon. Tälle sivulle on koottu linkkejä Viinihetken blogiteksteihin, joissa on esitelty hiukan tuntemattomampi rypäle ja siitä 100%:sti tehty viini . Joitakin esiteltyjä rypäleitä voi esiintyä   sekoiteviineissä (esim. Pinot Meunier), mutta tavoitteena on ollut löytää viinejä, jotka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. AGLIANICO - punaviini CARIGNAN - punaviini CARRICANTE - valkoviini DORNFELDER - punaviini NERELLO MASCALESE - puna...

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Portugalilaista hapokasta valkoviiniä, Quinta de Chocapalha Arinto 2016 ja leivitettyä turskaa

  Quinta de Chocapalha Arinto 2016. Ruokapariksi viinin kanssa kokkasimme portugalilaisen keittiön ydinraaka-aineesta turskasta tehtyjä kalafileitä Viana do Castelon tapaan, Filettes De Peixe à Vianense...  Siirry lukemaan sivustolle viinihetki.fi... https://viinihetki.fi/hapokas-portugalilainen-valkoviini-ja-turskaa/ ______________________________