Siirry pääsisältöön

Pääsiäismenu 2017

Tämän kevään pääsiäisen ajan kolmen ruokalajin menu koostui kotimaisista sienistä, lampaasta ja marjoista. Juomiksi valikoituivat espanjalainen sherry ja punaviini sekä jälkiruokaviiniksi kotimainen marjaviini. 

Viinihetki
Viinihetki.



Menun alkuruoan, kermaisen sienikeiton seurana espanjalainen kuiva sherry Alegria Manzanilla Superior. Samaa sherryä oli lisätty myös keittoon.



Viiinhetki


Viinihetki


Pääruoan, yrtti- ja valkosipulimarinoidun lampaanfileen, tattirisoton ja vihreän parsan kanssa Torresin 100% Cabernet Sauvignon- rypäleestä valmistettu punaviini Mas La Plana 2007.

ViinhetkiViinihetki

Jälkiruokana Lakkaherkku, jonka kanssa kotimainen Valamon luostarissa valkoherukasta ja lakasta valmistettu makea jälkiruokaviini.
___________________________________


Lisätietoa viineistä:



Katso myös:

Pääsiäismenu 2018

Syntymäpäivämenu

Äitienpäivämenu

______________________________


SUOSITUIMMAT

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...

Harvinaisia rypälelajikkeita

Innostavinta viiniharrastuksessa on maistella viinejä erilaisista rypäleistä , oppia rypäleiden ominaisuuksia ja oppia tunnistamaan niitä. Rypäleet ovat kiinnostavia myös siksi, että rypälelajikkeita on runsaasti - niissä riittää opiskeltavaa. Parhaiten tietyn rypäleen ominaisuuksia voi havainnoida maistelemalla viiniä, joka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. Jos rypälelajikkeet eivät ole ennestään tuttuja, on tutustuminen helpointa aloittaa yleisimmistä lajikkeista kuten esimerkiksi Chardonnay ja Cabernet Sauvignon. Tälle sivulle on koottu linkkejä Viinihetken blogiteksteihin, joissa on esitelty hiukan tuntemattomampi rypäle ja siitä 100%:sti tehty viini . Joitakin esiteltyjä rypäleitä voi esiintyä   sekoiteviineissä (esim. Pinot Meunier), mutta tavoitteena on ollut löytää viinejä, jotka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. AGLIANICO - punaviini CARIGNAN - punaviini CARRICANTE - valkoviini DORNFELDER - punaviini NERELLO MASCALESE - puna...

Portugalilaista hapokasta valkoviiniä, Quinta de Chocapalha Arinto 2016 ja leivitettyä turskaa

  Quinta de Chocapalha Arinto 2016. Ruokapariksi viinin kanssa kokkasimme portugalilaisen keittiön ydinraaka-aineesta turskasta tehtyjä kalafileitä Viana do Castelon tapaan, Filettes De Peixe à Vianense...  Siirry lukemaan sivustolle viinihetki.fi... https://viinihetki.fi/hapokas-portugalilainen-valkoviini-ja-turskaa/ ______________________________