Siirry pääsisältöön

El Sequé 2015 - tummaa ja täyteläistä punaviiniä Monastrell -rypäleestä



Viinikaapistamme löytyi pieni pullo viiniä rypäleestä, jota käytetään pääosin sekoiteviineissä. Tämä espanjalainen punaviini, El Sequé 2015 on valmistettu 100 %:sti Monastrell -rypäleestä, joka oli meille täysin uusi tuttavuus. 

El Sequé 2015 


Monastrell – rypäle on kotoisin Espanjan kaakkoisrannikolta, Jumillasta ja Yeclasta, josta se levisi 1300-luvulla Etelä -Ranskaan. Ranskassa rypälettä kutsutaan Mouvedreksi ja Mataroksi. Mataro – nimi on käytössä myös Australiassa. 
Rypäle on kuumaan ilmastoon soveltuva, melko tanniininen lajike. Rypäleen kuori on paksu ja tumma. Pienisatoisesta, myöhään kypsyvästä rypäleestä saadaan usein aromeiltaan intensiivistä, hedelmäistä, hillomaista ja korkea-alkoholipitoista viiniä. 
El Sequé 2015 on kotoisin Alicanten maakunnasta ja viinin tuottaja on Artadin viinitalo.

Maistelukokemukset


Väriltään viini oli tummaa, lähes läpinäkymätöntä. Sävyltään se oli sinipunaista, joka kertoi viinin melko nuoresta iästä. Viskositeetti oli korkea.
Viinin tuoksu oli voimakas ja marjaisa. Maussa erottui kirsikan, karhunvadelman sekä mustapippurin aromeja. Viini oli täyteläistä, tanniinista ja jälkimaultaan pitkä. Alkoholiprosentti oli korkeahko, 14,5.
Maun pehmentämiseksi viiniä oli dekantoitu 3 tuntia ennen maistamista. Viinin hiukan kiristävät tanniinit todennäköisesti pehmenisivät vielä muutaman vuoden varastoinnilla.
Viini sopii erityisen hyvin voimakkaille liharuoille ja riistalle. Kasvispohjaisten ruokien miedot maut saattavat peittyä tämän terhakkaan tanniinisen viinin maun alle. Näin kävi nauttimallemme täytetylle kesäkurpitsalle huolimatta Amerikanpekonin kohtalaisen vahvasta mausta.

Pisteet 14,5 / 20



Lisätietoa: 


___________________________


Täytetyt kesäkurpitsat 

(2 annosta)
  • 1 kesäkurpitsa
Kastike:
  • 150 g Amerikan pekonilastuja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl kasvisöljyä
  • ½ punaista paprikaa
  • kesäkurpitsan koverrettu sisus
  • 100 g Yrtti -tuorejuustoa
  • yrttisuolaa, yrttiseos Provencalea
Halkaise kesäkurpitsa ja koverra sisus irti. Laita puolikkaat voideltuun uuninkestävään vuokaan. Kastike: Ruskista pekonilastut ja sipulikuutiot. Lisää pannulle paprikakuutiot ja kesäkurpitsan sisus pilkottuna, tuorejuusto ja mausteet. Kuumenna kunnes tuorejuusto on sulanut muiden ainesten joukkoon. Jaa kastike kesäkurpitsan puolikkaille. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

___________________________

Lähteet:

Viinilehti
___________________________

Lue myös:

Ranskalainen viinihetki

_______________________________________________________________

SUOSITUIMMAT

Punaviini Il Barone Rosso 2018 ja Tagliatellea metsäsieni-sinihomejuustokastikkeella

Lokakuun viileään päivään sopi hyvin italialainen kevyt punaviini Il Barone Rosso 2018 ja pastaruoka Tagliatellea metsäsieni-sinihomejuustokastikkeella (Resepti) Rosa Viini & Ruoka yhteistyö sai jatkoa tämän maukkaan yhdistelmän muodossa. Il Barone Rosso 2018 Il Barone Rosson tuottaja on viinitila, joka on pysynyt saman perheen omistuksessa jo kolmen sukupolven ajan. Tämä punaviini on yksi heidän suosituimmista tuotteistaan. Viini on 100% Sangiovese -rypäleestä valmistettu. Sangiovese on Italian viljellyin rypälelajike ja maan arvostus punaviinimaana on pitkälti Sangiovesen ansiota. Toscanasta kotoisin oleva rypäle viihtyy parhaiten lämpimässä ilmastossa ja vaatii melko pitkän kasvukauden. Parhaat viininsä se tuottaa kasvaessaan kalkkipitoisessa sorassa. Maistelukokemukset Lasissa viini oli kirkas, väriltään rubiinipunainen ja syvyydeltään kohtalaisen voimakas. Viskositeetti oli yllättävän korkea. Tuoksu oli nuorelle viinille tyypillinen ja voimakkaan

Punaviini Nugan Alfredo Passo Appassimento 2016 ja hunajaisia grillipihvejä

Vielä on kesää jäljellä ja suunnitelmissa oli grillata ulkona, mutta sateisesta säästä johtuen pihagrilli vaihtuikin parillapannuun. Possupihvien lisäksi pannulla tirisi puolikkaita puna- ja valkosipuleita sekä limeä. Rosa Ruoka&Viini -yhteistyön merkeissä meille tarjoutui mahdollisuus maistaa australialainen italiaisella appassimento - menetelmällä tehty punaviini, Nugan Alfredo Passo Appassimento 2016. Nugan Alfredo Passo Appassimento 2016 Nugan Alfredo Passo Appassimento on kunnianosoitus Nugan Estate -viinitilan perustajalle Alfredo Nuganille ja hänen intohimoiselle visiolleen laadukkaista ja upeista viineistä. Nykyään Nugan Estate -viinitilaa johtavat hänen lapsenlapsensa. Nugan Estate on tunnettu runsaista ja täyteläisistä punaviineistään. Tämä maistelemamme punaviini on peräisin premium -viinitarhasta, joka sijaitsee Riverinassa Australian Uudessa Etelä-Walesissa (New South Wales).  Australian New South Wales on tunnettu siitä, että viiniköynnös

Portugalilaista lihapataa ja täyteläistä punaviiniä - Rabo de Galo Reserva 2018

Rabo de Galo Reserva 2018 on hyvä ruokaviin i ja varsinkin talvisille lihapadoille sen voimakas maku sopii erittäin hyvin. Portugalilainen lihapata, Estufado Madresilva – naudanlihasta, porkkanoista, herkkusienistä, tomaateista, sipulista, valkosipulista ja hillosipuleista liedellä haudutettu portugalilainen lihapata keitettyjen perunoiden kera oli herkullinen. Lue lisää viinistä ja viinimaa Portugalista ...