Siirry pääsisältöön

Valkoviini Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Blanc 2015 - Loiren laaksosta


Laatuviini Loiren laaksosta, Viinihetki



Perinteisen Juhannusaaton grillaus- ”sähellyksen” sijaan nautiskelimmekin rauhoittavasta viinihetkestä ranskalaisen Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Blanc 2015 -valkoviinin ja parsavoileipien kera. - Ei hassumpi vaihtokauppa.

Sancerre Les Baronnes 2015

Viini tulee Ranskasta Loiren laaksosta, Chavingnolin ja Sancerren välisten kukkuloiden rinteiltä. Se on valmistettu Sauvignon Blanc –rypäleestä (100 %). Viiniköynnösten ikä on 20 - 40 vuotta. Viinin käyminen on tapahtunut terässäiliöissä ja sitä on kypsytetty 5 kuukautta.


Maistelukokemukset


Ulkonäöltään viini on oli kirkas, hennon limetinvihreä ja viskositeetti kohtalainen. Tuoksussa oli voimakkaasti Sauvignon Blanc –rypäleelle tyypillistä mustaherukkaa ja sitrusta. Maku oli pitkä, kuiva, hapokas ja hedelmäinen sekä terhakkaan sitruksinen ja mineraalinen.


Pisteet: 15.5 / 20, pronssi

Hinta - Alko

Lisätietoa: Henri Bourgeois

_____________________________
Laatuviini Loiren laaksosta, Viinihetki

















Juusto-Hollandaise  -kastikkeella kuorrutetut parsaleivät ja Sancerre Les Baronnes 2015 olivat tasapainoinen kokonaisuus. Mieto, valkoinen parsa, Hollandaise –kastikkeen rasvaisuus ja viinin sopivan hapokas ”rapsakkuus” loivat yhdessä erinomaisen toisiaan tukevan makuyhdistelmän.

_______________________________________________________

Lue myös:

Valkoviini Wine Gallery Bordeaux Blanc 2015

_____________________________________

SUOSITUIMMAT

Harvinaisia rypälelajikkeita

Innostavinta viiniharrastuksessa on maistella viinejä erilaisista rypäleistä , oppia rypäleiden ominaisuuksia ja oppia tunnistamaan niitä. Rypäleet ovat kiinnostavia myös siksi, että rypälelajikkeita on runsaasti - niissä riittää opiskeltavaa. Parhaiten tietyn rypäleen ominaisuuksia voi havainnoida maistelemalla viiniä, joka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. Jos rypälelajikkeet eivät ole ennestään tuttuja, on tutustuminen helpointa aloittaa yleisimmistä lajikkeista kuten esimerkiksi Chardonnay ja Cabernet Sauvignon. Tälle sivulle on koottu linkkejä Viinihetken blogiteksteihin, joissa on esitelty hiukan tuntemattomampi rypäle ja siitä 100%:sti tehty viini . Joitakin esiteltyjä rypäleitä voi esiintyä   sekoiteviineissä (esim. Pinot Meunier), mutta tavoitteena on ollut löytää viinejä, jotka on valmistettu ainoastaan yhdestä rypäleestä. AGLIANICO - punaviini CARIGNAN - punaviini CARRICANTE - valkoviini DORNFELDER - punaviini NERELLO MASCALESE - puna...

Biodynaamista samppanjaa Fleur de l’Europe Brut Nature blogin 3 -vuotisjuhlan kunniaksi

Viinihetki 3 vuotta! Viinihetki-blogi on nyt saavuttanut 3 vuoden iän ja kirjoitusten määrä lähentelee sataa. Olemme pysyneet tyylillemme uskollisina ja kuvailleet maistelemiamme viinejä samoin kriteerein kuin aiemminkin. Uutena blogiteksteihin on tullut mukaan aromikortti, jonka tavoitteena on havainnollistaa kuvin maisteltavien viinien aromimaailmaa. Blogista löytyy nyt myös ensimmäinen viinimatkakuvaus (Viinimatkalla Ranskan Champagnessa) sekä lyhyitä tietoiskun omaisia viinivideoita sekä viinitietovisoja . Vuoden 2019 teemana olivat  harvinaiset rypäleet ja artikkeleita ko. aiheen ympärille kertyi 10. Tänä vuonna jatkamme rypäleteemaa keskittyen yhden mielenkiintoisen viinimaan, Portugalin, rypäleisiin. Opas viiniharrastukseen Viinihetki-blogin tavoitteena on kuvata viiniharrastuksen monipuolisuutta; viinien maailmaa, viininmaistelua, viinin ja ruoan yhdistämistä, viinimatkoja jne. sekä kannustaa tämän mielenkiintoisen ja herkullisen harrastuksen piiriin. Ol...

Portugalilaista hapokasta valkoviiniä, Quinta de Chocapalha Arinto 2016 ja leivitettyä turskaa

  Quinta de Chocapalha Arinto 2016. Ruokapariksi viinin kanssa kokkasimme portugalilaisen keittiön ydinraaka-aineesta turskasta tehtyjä kalafileitä Viana do Castelon tapaan, Filettes De Peixe à Vianense...  Siirry lukemaan sivustolle viinihetki.fi... https://viinihetki.fi/hapokas-portugalilainen-valkoviini-ja-turskaa/ ______________________________