Innoituksen
tähän viinihetkeen antoi alunperin ranskalainen,
pastöroimattomasta lehmänmaidosta valmistettu puolikova juusto, Comté, jota oli tarkoitus käyttää illan aterialla.
Juuston pohjalta viinihetkeen valikoitui niinikään ranskalainen Bordeaux / Haut-Medoc –
alueen punaviini Chateau Fontesteau 2011.
Huonoksi onneksi Comté –juustoa ei löytynytkään kotipaikkakuntamme ruokakaupoista. Sijaiseksi kelpuutimme kotimaisen, Juustoportin handmade Vuohen GR Grande Reserven, joka osoittautuikin erinomaiseksi korvaavaksi juustoksi kesäkurpitsasta valmistettuun iltapalaan.
Huonoksi onneksi Comté –juustoa ei löytynytkään kotipaikkakuntamme ruokakaupoista. Sijaiseksi kelpuutimme kotimaisen, Juustoportin handmade Vuohen GR Grande Reserven, joka osoittautuikin erinomaiseksi korvaavaksi juustoksi kesäkurpitsasta valmistettuun iltapalaan.
Chateau Fontesteau 2011
Chateau Fontesteau 2011 kuuluu ranskalaisessa laatuluokituksessa
Cru Bourgeois (Porvaris-chateau) –luokkaan. Cru Bourgeois on Medocin alueen
toiseksi korkein laatuluokka ns. aateliskalenterin jälkeen. Viini koostuu Cabernet Sauvignon –rypäleestä (52 %)
ja Merlot –rypäleestä (48 %).
Maistelukokemukset
Viini oli väriltään syvän kirsikanpunainen, lasissa
hiukan utuinen ja viskositeetiltaan notkeasti juokseva.
Tuoksu oli puhdas, melko voimakas ja kohtalaisen kehittynyt. Tuoksusta löytyi vivahteita mustaherukasta ja puumaisista aromeista kuten tammesta.
Tuoksu oli puhdas, melko voimakas ja kohtalaisen kehittynyt. Tuoksusta löytyi vivahteita mustaherukasta ja puumaisista aromeista kuten tammesta.
Maussa oli runsaasti hedelmäisyyttä, tanniinit
olivat pehmeät ja hapokkuutta vähän. Mustaherukkaisuutta ja paahteisuutta.
Juustokuorrutteisen kesäkurpitsan kanssa viinin
aromit tulivat esiin paremmin. Aterian yrttinen mausteisuus korosti positiivisesti
myös viinin yrttisiä aromeja ja lisäsi viinin jäntevyyttä. Iltapalan seurassa
viini osoitti olevansa hyvä ja nautittava ruokaviini, joka voisi sopia myös
tummemman lihan esimerkiksi naudanlihapihvin kanssa. Pelkäksi nautiskeluviiniksi
emme viiniä suosittelisi.
Pisteet 13 /20. Hyvä
Hinta - Alko
Juustokuorrutteinen kesäkurpista (kahdelle)
1 kesäkurpitsa
broilerin fileesuikaleita 250 g
2 salottisipulia
½ punainen paprika
1 rkl ruokaöljyä
150g yrttituorejuustoa
pizzamaustetta, oreganoa, aromisuolaa
100g Vuohen GR Grande Reserve – juustoraaste
Halkaise kesäkurpitsa ja koverra sisus. Laita
puolikkaat voideltuun uunivuokaan. Kuutio paprika. Ruskista broilerinfileet pannulla. Kuullota
sipuli pannulla. Lisää pannulle paprikakuutiot, kesäkurpitsan sisus pilkottuna,
yrttijuustolevite ja mausteet. Jaa täyte kesäkurpitsan puolikkaisiin, sirottele
vuohenjuustoraaste päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Tarjoa lisänä patonkia tai maalaisleipää.
Tarjoa lisänä patonkia tai maalaisleipää.
_____________________________________________
Lue myös:
_____________________________________________