Viinikaapistamme löytyi pieni pullo viiniä rypäleestä, jota käytetään pääosin sekoiteviineissä. Tämä espanjalainen punaviini, El Sequé 2015 on valmistettu 100 %:sti Monastrell -rypäleestä, joka oli meille täysin uusi tuttavuus. El Sequé 2015 Monastrell – rypäle on kotoisin Espanjan kaakkoisrannikolta, Jumillasta ja Yeclasta, josta se levisi 1300-luvulla Etelä -Ranskaan. Ranskassa rypälettä kutsutaan Mouvedreksi ja Mataroksi . Mataro – nimi on käytössä myös Australiassa. Rypäle on kuumaan ilmastoon soveltuva, melko tanniininen lajike. Rypäleen kuori on paksu ja tumma. Pienisatoisesta, myöhään kypsyvästä rypäleestä saadaan usein aromeiltaan intensiivistä, hedelmäistä, hillomaista ja korkea-alkoholipitoista viiniä. El Sequé 2015 on kotoisin Alicanten maakunnasta ja viinin tuottaja on Artadin viinitalo. Maistelukokemukset Väriltään viini oli tummaa, lähes läpinäkymätöntä. Sävyltään se oli sinipunaista, joka kertoi viinin melko nuoresta iästä. Viskositeetti